Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sofraların vazgeçilmezi: “Kuru Fasulye”

Her kesin damak zevki farklı ama kuru Fasulye denince akan sular durulur. Türkiye’nin verimli topraklarında yetişen kuru fasulye lezzetli olduğu kadar’ da doyurucu yemekler arasında yer alıyor.

Her kesin damak zevki


Hepimizin severek tükettiği ve sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye yüksek besleyici içeriğiyle ön plana çıkıyor.

Lezzetli bir kuru fasulye hazırlamak için dikkat edilmesi gereken önemli püf noktaları kuru fasulyenin yeterli miktarda pişmesi, salçasının ve içine konulan malzemelerin yeterli olması lazım.

Son olarak da kuru fasulye yemeğinin tarifini ve yapılışını sizin için hazırladık.

 Malzemeler:

  • ½ kg kuru fasulye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • ½ kg kuşbaşı kırmızı et
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar su

Yapılışı:

Fasulyeyi akşamdan suda ıslatılır. Daha sonra süzülür ve düdüklü tencereye alınıp pişirilmeye bırakılır kuru soğan doğranır kuşbaşı etle birlikte yağda 10 dk kavrulmaya bırakılır salça, tuz, fasulye ve alabildiği kadar su ilave edilerek 50-55 dk pişirilir