Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Patlıcanın etle buluştuğu efsane yemek

Tepsi kebabı tarifi ve yapımı kolay olduğu gibi hemen hemen her yerde yapılabilecek bir yöresel yemek olup, Urfa’nın en meşhur yemekleri arasında yer alır.

Tepsi kebabı tarifi ve


Kıyma, patlıcan ve baharatların bir araya gelmesiyle hazırlanan bu yemek ev yâda çarşı fırınlarına gönderilerek pişirilebilir

Şanlıurfa’nın asırlık geleneklerinden olan tepsi kebabı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Sofralarımıza renk katan bu yemek bostana ve sac ekmeği ile servis ediliyor

Malzemeler:

  • 8 adet düzgün ve iri patlıcanlar
  • 1 kilo orta yağlı kıyma et
  • 1 çorba kaşığı tuz
  •  

Yapılışı:

Patlıcanlar yıkanır ve silidir şeklinde 4-5 santim kesilir. Tuz ve etle karıştırılır ve bu karışımdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınarak bir patlıcan bir et olacak şekilde yan yana gelecek şekilde yuvarlak tepsiye dizilir. Et yağsız olursak üzerine biraz yağ gezdirilir ev yâda çarşı fırınlarına gönderilerek pişirilebilir yanında bostana ve sac ekmeği ile servis yapılır.