Kıyma, patlıcan ve baharatların bir araya gelmesiyle hazırlanan bu yemek ev yâda çarşı fırınlarına gönderilerek pişirilebilir
Şanlıurfa’nın asırlık geleneklerinden olan tepsi kebabı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Sofralarımıza renk katan bu yemek bostana ve sac ekmeği ile servis ediliyor
Malzemeler:
- 8 adet düzgün ve iri patlıcanlar
- 1 kilo orta yağlı kıyma et
- 1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanır ve silidir şeklinde 4-5 santim kesilir. Tuz ve etle karıştırılır ve bu karışımdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınarak bir patlıcan bir et olacak şekilde yan yana gelecek şekilde yuvarlak tepsiye dizilir. Et yağsız olursak üzerine biraz yağ gezdirilir ev yâda çarşı fırınlarına gönderilerek pişirilebilir yanında bostana ve sac ekmeği ile servis yapılır.