Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Patlıcanın en güzel hali Şanlıurfa mutfağında

Kazan kebabı patlıcan ve kıymayla hazırlanan lezzetli bir yemektir. En önemli püf noktası ise patlıcan kesiminin farklı olmasıdır.

Kazan kebabı patlıcan ve


Şanlıurfa zengin mutfağıyla Türkiye’nin önemli kültür merkezlerinden biridir. Bu güzel şehrin lezzetlerinden biri de Soğan, kıyma, et, salça, tuz ve karabiberle harmanlanan kazan kebabıdır. 

Urfanatik gazetesi olarak, sizin için derlediğimiz Şanlıurfa yöresine ait kazan kebabı yemek tarifini ve yapılışını sizin için hazırladık.

Malzemeler:

  • 1 adet büyük boy soğan
  • ½ kg kıyma et (kuzu veya koyun)
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • 1 kilo patlıcan
  • 2 çorba kaşığı yağ

Yapılışı:

Soğanları ince ince doğruyoruz. Soğan, kıyma, et, salça, tuz, tarçın ve karabiber ekleyip iyice harmanlanır patlıcanlar 3-4 santim kalınlığında alttan bütün bırakılarak verevine yapılır. Yarılan patlıcanların arasına et karışımları konularak patlıcanlar tencereye dizilir. Üzerine biraz yağ gezdirilip 3 su bardağı eklenerek orta ateşte 40-45 dk. pişirilir.