Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsmini Özbekistan’ın tarihi kentinden alan yemek

Buhara pilavı ismini Özbekistan’ın tarihi kenti Buhara’dan alan ve içinde kullanılan meyvelerden de anlaşılacağı gibi Asya mutfağı esintilerini taşıyor

Buhara pilavı ismini Özbekistan'ın


Özbek pilavının diğer adıyla ( buhara pilavı) yapıldığı yöre ve katılan malzemelere göre 100’den fazla çeşidi bulunuyor.

Bu yemeğe “Buhara Pilavı” denildiği gibi “ pırçıklı pilav” veya “ havuç pilavı”’ da denir

En önemli püf noktası kaynar su yerine et suyu kullanılırsa hem çok lezzetli hem de tane tane bir pilav elde edilir.

Malzemeler:

  • ½ kg parça et (kuzu veya koyun)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 kilo yerli ve sarı havuç
  • 150 gr (1,50 çay bardağı ) sadeyağ
  • 750 gr pirinç

Yapılışı:

Eti kuşbaşı şeklinde doğruyoruz daha sonra tencereye doğradığımız etleri alıyoruz. 2 saat önceden ıslatılıp süzülmüş nohut, tuz ve 2 bardak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirilmeye bırakıyoruz sarı havuçları yuvarlak olacak şekilde kesiyoruz. Ayrı bir tencereye yağ ekliyoruz doğradığımız havuçları ekleyerek solana kadar kavurmaya bırakıyoruz ardından et ve nohudun üzerine ilave ediyoruz. Havuçlar pişinceye kadar et ve nohutla beraber biraz daha kaynatılır süzülüp iyice yıkanmış pirinç ayrı bir tencerede kalan yağda kavrulur sonra et, nohut ve havucun bulunduğu tencereye konulur. tencerede var olan suya ilaveten pirince yetecek kadar su konularak pilav pişirilmeye bırakılır biraz dinlendikten sonra uygun bir kaba ters çevrilerek  servis yapılır.